• Oznam- riaditeľské voľno

    Oznam- riaditeľské voľno

    V stredu 27.03.2024 udeľuje riaditeľka Mgr. Mária Pavlíková všetkým žiakom riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

  • DEVIATACI POZOR!!!

    DEVIATACI POZOR!!!

     

    PODPISOVANIE PRIHLÁŠOK na SŠ

    PRÍDU OBAJA RODIČIA s občianskym preukazom + KONČIACI ŽIAK

    7.35 – 12.40 hod.

     

    04.03.2024  - PONDELOK

    05.03.2024  -  UTOROK

    07.03.2024  - ŠTVRTOK

    08.03.2024  - PIATOK

  • Chrípkové prázdniny

    Chrípkové prázdniny

    Vzhľadom na vysokú chorobnosť žiakov a zamestnancov školy vyhlasuje riaditeľka ZŠ Jarovnice 192 chrípkové prazdniny od 13.2.2024-16.2.2024. Vyučovanie začne v pondelok 19.2.2024

  • Pozor zmena!

    ZŠ Jarovnice 192 oznamuje, že z dôvodu vysokej chorobnosti bude upravená dĺžka vyučovania (7.2.2024, streda):

    * ranná zmena:
    4. hodina končí o 10,05hod
    5. hodina končí o 10,45hod
    6. hodina končí o 11,20hod

    * poobedňajšia zmena:
    vyučovanie začína o 12,00hod

    4. hodina končí o 14,20hod
    5. hodina končí o 14,55hod


    * platí do odvolania

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľka Základnej školy Jarovnice 192 na základe §150 ods. 5) zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)a o zmene a doplnení niektorých zákonov a so súhlasom zriaďovateľa

    poskytuje žiakom školy

    riaditeľské voľno dňa 2. 2. 2024 (1 deň).

     

    Riadne vyučovanie začne  dňa 5. 2. 2024 (pondelok).

  • DÔLEŽITÝ OZNAM - Individuálne konzultácie rodičov a učiteľov

    DÔLEŽITÝ OZNAM - Individuálne konzultácie rodičov a učiteľov

    Vážení rodičianakoľko sa blíži záverečné polročné hodnotenie a klasifikácia, chceme Vás informovať o prospechu a správaní žiakov v 1.polroku šk. roka 2023/2024 a to prostredníctvom individuálneho triedneho aktíva, ktoré sa bude konať dňa 24. 1. 2024 (streda) v čase od 13.00 do 16.00 v oboch budovách školy.

    Prosíme o dodržanie dátumu a času!

    Tešíme sa na Vašu účasť. 

  • Vianočný projekt

    Vianočný projekt

    Žiaci našej školy opäť ukázali, že majú srdcia anjelov. Vo voľnom čase piekli medovníčky a iné dobroty pre deti z našej dediny. „Vianočný projekt“ – takto nazvali aktivitu, ktorej cieľom bolo rodiny a ich deti pred Vianocami obdarovať hračkami a sladkosťami.

    Aj tentoraz sa potvrdilo, že radosť rozdávaním rastie, pretože urobili šťastnými nielen tieto deti, ale aj oni sami prežívali pri rozdávaní darčekov v srdci obrovskú radosť.

    Prajeme vám požehnané Vianoce, nech malý Ježiš naplní vaše srdce láskou, pokojom a veľkou radosťou. Nezabudnite, že aj medzi nami žijú anjeli, ktorí síce nemajú krídla, ale ich srdce je bezpečným prístavom pre všetkých, ktorí mali menej šťastia ako oni.

    Buďme si navzájom anjelmi, a to nielen počas Vianoc.

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno

    Riaditeľka Základnej školy Jarovnice 192 na základe §150 ods. 5) zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)a o zmene a doplnení niektorých zákonov a so súhlasom zriaďovateľa

    poskytuje žiakom školy

    riaditeľské voľno dňa 22. 12. 2023 (1 deň).

     

    Riadne vyučovanie začne po vianočných prázdninách dňa 8. 1. 2024 (pondelok).

     

  • Adventné čítanie

  • Vianočná akadémia 2023

    Pozrite si zostrih z nášho vianočného programu a aspoň takto cez obrazovku sa spojte s nami, aby sme na chvíľu mohli spoločne prežiť tieto čarovné chvíle.

  • Vzácna návšteva - Mikuláš 2023

  • Ako šlo vajce na vandrovku

    Ako šlo vajce na vandrovku

    Dnes žiaci 3. a 4. ročníka navštívili predstavenie ,,Ako šlo vajce na vandrovku´´ v Divadle Jonáša Záborského v Prešove.

    Je to príbeh o Hugovi. Hugo je chalan ako každý iný. Len nevie povedať "r" a je "tlošku cholý". Nudu však nepozná – lebo je mega a kúl! A tak sa ako vajce, vyberie na vandrovku...

  • Deň otvorených dverí na Spojenej škole v Sabinove

    Našu tohtoročnú " DOD štafetu " sme s deviatakmi ukončili na Spojenej škole v Sabinove.

    Viac o akcii na priložených fotkách a v galérii :). 

  • Deň otvorených dverí SOŠ gastronómie a služieb v Prešove

    Deň otvorených dverí SOŠ gastronómie a služieb v Prešove

                 28.11.2023 naši deviataci opäť zavíta li do krajského mesta Prešov, aby sa zúčastnili dňa otvorených dverí tentokrát na SOŠ gastronómie a služieb. Okrem prehliadky priestorov školy – školského bufetu, reštaurácie, chemického laboratória, odborných jazykových učební, relaxačnej miestnosti, mali pre nás pripravený bohatý program. 
    Naši žiaci si vyskúšali prípravu slávnostného prestierania, pripravili si chutné jednohubky podľa vlastných predstáv a prácu s registračnou pokladňou. Svoje umenie im predviedli aj baristi a barmani, ktorí nám pripravili na ochutnávku miešané drinky. 
    Mali sme možnosť vidieť v akcii aj robotov na pestovanie mikrobyliniek, ktoré získala škola z „Nórskeho projektu“. 
    Svoje vedomosti z Ruského jazyka si naši žiaci zmerali v pripravenom kvíze a pri riešení zaujímavých úloh.
    Verím, že praktické ukážky a zručnosti študentov SOŠ z odborov cukrár, pekár, čašník, kuchár a predavač nadchli našich žiakov a nasmerovali ich k správnemu výberu budúceho povolania. 
                                                     

                                                                                                                 Výchovný poradca: Mgr. I. Berdisová 

  • Deň otvorených dverí na SOŠ technickej v Prešove

    Deň otvorených dverí na SOŠ technickej v Prešove

    Chlapci „deviataci“ našej školy dňa 15.11.2023 prežili zaujímavý DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ na SOŠ technickej v Prešove. V rámci DOD  prebiehala na škole súťaž zručností „Mladý remeselník 2023“ v odbore murár a stolár, kde súťažili žiaci SOŠ z celého Slovenska.

    SOŠ technická ponúkla bohatý program v podobe prehliadky všetkých odborných učební, dielní odborného výcviku, telocvične, ktorej súčasťou bola lezecká stena. Tá preverila  fyzické sily a súťaživosť našich chlapcov.

    Na svoje si prišli aj ich chuťové poháriky pri ochutnávke špecialít v školskom bufete.

    Bohaté informácie dostali v stánkoch zameraných na prezentáciu jednotlivých učebných odborov: mechanik hasičskej techniky, stolár, tesár, murár, inštalatér, v ktorých si prakticky  mohli vyskúšať svoje zručnosti a schopnosti.

    DEŇ OTVORENYCH DVERÍ do bodky naplnil pozvánku SOŠ technickej:

    „Nájdi svoju strednú školu a pripravuj sa na úspešný život spolu s nami!"

  • Svet fantázie

    V jesennom období ŠPT realizuje preventívno-rozvíjajúci program „SVET FANTÁZIE“ pre žiakov našej školy. Žiaci sa mohli zapojiť do rôznych aktivít. Pracovali na vytvorení lepšej atmosféry a klímy v triede, podpore rozvoja osobnosti ako takej. Žiaci boli aktívni, s radosťou sa zapájali do pripravených činností a hier. Preventívne a podporné opatrenia sa niesli v duchu bábkového divadla s rozprávkou O repke. Žiaci sa neskôr sami stali hercami a rozprávku si zahrali. Už sa tešíme na stretnutie s ďalšími žiakmi našej školy.

     

    ŠPT – Mgr. Agnesa Tomášková, Mgr. Marta Hovancová

  • PREVENCIA PROTI DROGÁM

    PREVENCIA PROTI DROGÁM

    Dňa 13.11.2023 sa v priestoroch ZŠ Jarovnice 192 uskutočnila beseda na tému: Prevencia proti drogám, kde si našla na nás čas kpt. Lucia Baňasová, z krajského oddelenia polície v Prešove.

             Prednáška sa niesla v duchu pomoci žiakom v rámci prevencie a ochrany pred návykovými látkami. Zazneli slová o trestných činoch mladistvých a ako ich vyhodnocuje polícia smerom k občanovi. Naši žiaci sa zoznámili nielen s metódami práce ozbrojených zložiek, ale aj s rôznymi pomôckami, ktoré si vyskúšali a zároveň prispeli k zaujímavej diskusii. Poznatky a vedomosti z tohto stretnutia môžu žiaci využiť, ale aj nadobudnúť vedomosť strániť sa nevhodných situácií v praxi.

            Žiaci sa príslušníkovi polície poďakovali a spoločne sme si zaželali, aby sme všetci prispeli ku skvalitneniu života bez pomoci návykových látok.

  • Čhibori

    Čhibori

    Milé deti, milí rodičia a všetci, ktorí nás sledujete...Po minuloročných úspechoch v recitovaní sme sa odhodlali pre vás vytvoriť malé literárne okienko, v ktorom budete môcť sledovať, ako na sebe pracujú vaše deti mimo vyučovacích hodín. Dúfame, že vám naše videá urobia radosť, a že sa k nám postupne pripojí viac a viac detí. A teraz šup-šup pozerať...prvý diel Čhibori je tu

  • PONOŽKOVÝ OKTÓBER

    Október je za nami a s ním sa skončila aj kampaň, ktorá má za úlohu pomôcť ľuďom v núdzi v zimnom období. Aj v našej škole sme sa do nej zapojili a vyzbierali ponožky, ktoré zahrejú ľudí bez domova.

    Ďakujeme za každý pár ponožiek a tešíme sa, že aj takto dokážeme pomôcť tam, kde je to potrebné.

  • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC

    MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC
    Žiaci našej školy sa opäť zapojili do celosvetovej akcie „MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC“. Spolu s deťmi z celého sveta obetovali modlitbu ruženca za pokoj a mier vo svete. Deti sa pridali k výzve Pátra Pia: „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení“.
    Tento rok pridali aj modlitbu za misionárov na celom svete. Misijný ruženec obsahuje päť farieb, z ktorých každá predstavuje jeden kontinent. Žiaci takto mohli využiť aj svoje vedomosti z geografie.
    Bol to deň plný zážitkov. Maľovali sme obrázky, počúvali príbehy, súťažili sme a v závere sme si pozreli film Fatima, ktorý nás opäť presvedčil, že detské modlitby majú veľkú silu a často sú vypočuté.
    Pozývame aj Vás, pridajte sa, spoločne dokážeme tento svet zmeniť k lepšiemu. 🙏

Novinky

Kontakt

  • ZŠ Jarovnice 192
    ZŠ Jarovnice 192, 08263
  • +421 x 0514594219

Fotogaléria